Chiptuning

menu_page_image_1683297184.jpg

Wat is chiptuning?

Met chiptuning stellen we het motormanagement van uw auto ideaal af waardoor een prestatieverbetering mogelijk is. Tevens blijven we uiteraard binnen de veiligheidsmarges.

Bij moderne automotoren wordt het vermogen voornamelijk bepaald door de elektronica. Zo zie je dus bij veel auto’s dat ze identiek dezelfde motoren hebben, maar simpelweg een programma dat bepaalt hoeveel vermogen de motor levert.

Zo heeft de Volkswagen Transporter 1 type motor met 84pk, 102pk, 114pk of 140pk. De 84pk is identiek aan de 140pk. Wij kunnen deze op een veilige manier naar 180pk brengen.

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Bij Always Better Tuning is dit gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk meer vermogen uit je auto te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we de auto eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een vermogenstest uit om te controleren hoe de motor presteert, en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken. En dan de chiptuning ook niet uitvoeren. Bij de eerste meting zien wij ook of de auto al een chiptuning heeft of niet.

De voordelen van chiptuning

Je auto laten chippen heeft meerdere voordelen. Dit is afhankelijk van de reden waarom je een auto wilt tunen: meer vermogen of brandstofbesparing.
 

Meer vermogen uit je auto en meer veiligheid

Met chiptuning is een prestatieverbetering haalbaar van 20 tot 40 procent op het gebied van koppel en vermogen. Het gaat dan altijd om turbomotoren. Bij atmosferische motoren (dus zonder turbo) is het effect van chiptuning erg klein. Het resultaat na chiptuning is een auto die aanmerkelijk soepeler loopt en gretiger reageert op het gaspedaal. Zo zal ook een inhaalmanoeuvre korter duren, waardoor dit ook de veiligheid vergroot.
 

Zuiniger rijden

Chiptuning is een medaille met twee kanten, want je kan er ook zuiniger mee rijden. Dit is het zogenaamde eco tuning waarbij we de auto zo programmeren dat deze het meest efficiënt omgaat met brandstof. Uiteraard hangt het brandstofgebruik vooral af van het rijgedrag van de bestuurder, maar bij een normale rijstijl is een brandstofbesparing mogelijk tussen 5 en 20 procent. Wie veel kilometers rijdt gaat dus zeker geld besparen met eco tuning!
 

Automatische transmissie tunen

Een vermogensupgrade van uw auto bij Always Better Tuninggebeurt altijd binnen de technisch specificaties van de autofabrikant. Met andere woorden: de motor en aandrijving hoeven niet te worden aangepast. Alleen in specifieke gevallen kan het nodig zijn om de software van de automatische transmissie te tunen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de koppelbegrenzing verwijderen en ook de schakeltijd aanpassen, waardoor de chiptuning van de motor soepeler en sneller reageert met de automatisch transmissie.

Vragen? Neem contact op.

wts1.png
Morgen Internet - Light website